Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Obiectivele Rivian scad pe masura ce cererea de vehicule electrice scade

Startup-urile de vehicule electrice Rivian si Lucid prognozeaza productia pentru 2024 cu mult sub estimarile analistilor pentru miercuri, deoarece costurile de imprumut persistent ridicate impiedica consumatorii sa cumpere vehicule electrice cu baterii relativ mai scumpe.



Sursa: wsj.com


Rivian, sustinut de Amazon.com, a mai spus ca isi va reduce forta de munca cu 10%.


Actiunile Rivian si Lucid au scazut cu 15% si, respectiv 8%, dupa anunturile cu cele mai recente semne de incetinire a cererii de vehicule electrice semnalate de producatorii de automobile, inclusiv Ford, General Motors si liderul de piata Tesla.


Cresterea cererii a declansat un razboi al preturilor anul trecut, deoarece companiile au epuizat marjele pentru a atrage clientii.


Rivian, producatorul de camionete R1T si SUV-uri R1S, planuieste o intrerupere a productiei de cateva saptamani in acest an pentru a-si imbunatati linia de productie pentru a imbunatati eficienta si a reduce costurile.


Drept urmare, Rivian a spus ca se asteapta sa produca 57.000 de vehicule in 2024, mult sub estimarile de 81.700 de unitati, potrivit a opt analisti chestionati de Visible Alpha. A produs 57.232 de vehicule anul trecut.


„Exista o serie de provocari la nivel macro”, a declarat CEO-ul Rivian, RJ Scaringe, pentru Reuters, adaugand ca ratele mari ale dobanzilor si riscurile geopolitice ii fac pe consumatori mai constienti si mai sensibili la preturi.


Dupa ce s-a ferit de a reduce pretul vehiculelor sale anul trecut, Rivian a introdus luna aceasta optiuni de gama inferioara pentru masinile sale existente, care sunt cu 3.100 de dolari mai ieftine.


Cu toate acestea, Rivian a spus ca se asteapta ca livrarile in trimestrul curent sa fie cu 10-15% mai mici decat in ​​al patrulea trimestru, deja slab, si ca registrul de comenzi s-a redus din cauza unor factori, inclusiv anulari.


Rivian s-a concentrat pe reducerea consumului de numerar prin renegocierea contractelor de aprovizionare si construirea unor componente in casa.


Alaturi de beneficiile de costuri de la modernizarea liniei de productie, compania a spus ca se asteapta ca marjele sa se imbunatateasca pana la sfarsitul anului.


Multi sunt interesati de SUV-ul R2 mai mic si mai ieftin al companiei, care urmeaza sa fie dezvaluit luna viitoare, a declarat pentru Reuters Vitaly Golomb, un investitor din Rivian si un bancher de investitii.


Productia este programata sa inceapa in 2026.


Sursa: npr.org


La fel ca Rivian, Lucid intentioneaza sa inceapa sa produca o masina de dimensiuni medii la sfarsitul anului 2026 pentru a atrage o baza mai larga de clienti, dupa ce SUV-ul sau Gravity va intra in productie la sfarsitul acestui an.


„Prin aceasta, vom viza un pret de 50.000 de dolari”, a spus CEO-ul Lucid Peter Rawlinson intr-un interviu.


„In acest moment, concuram cu Mercedes si Porsche. Cand iese acest lucru, vom urmari Tesla Model Y si Model 3″, a declarat el, adaugand ca se asteapta ca piata totala adresabila a Lucid sa creasca de 20 de ori.


Lucid, care a redus preturile berlinelor sale electrice de lux Air, a estimat, de asemenea, ca productia pentru 2024 a fost mult mai mica decat asteptarile Wall Street.


Se asteapta sa produca 9.000 de unitati in acest an, fata de 8.428 de vehicule in 2023. Wall Street a estimat 22.594 de unitati, potrivit a cinci analisti chestionati de Visible Alpha.


Scrie un raspuns
  • BRO Media

    2024-02-28 08:31:25

    Eu vad din ce in ce mai multe masini electrice. Poate este o scadere temporara. Nu cred ca nu or sa se mai cumpere masini electrice

  • BRO Media

    2024-02-28 08:31:25

    Eu vad din ce in ce mai multe masini electrice. Poate este o scadere temporara. Nu cred ca nu or sa se mai cumpere masini electrice


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA