Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noua supermasina EV de la BYD va rivaliza cu Ferrari, Lamborghini

BYD Yangwang U9 va fi produs initial exclusiv pentru piata din China.



Sursa: electrek.co


BYD a lansat duminica cea mai scumpa masina a sa, o supermasina electrica de inalta performanta in valoare de 1,68 milioane de yuani (233.450 de dolari), care se va infrunta cu vehicule de la producatori de automobile precum Ferrari si Lamborghini.


Masina poate atinge 100 de kilometri/ora (62 mph) in 2,36 secunde si poate atinge o viteza maxima de 309,19 km/h, a spus BYD.


BYD a devenit cel mai mare vanzator de vehicule electrice din lume, depasind Tesla, in ultimul trimestru al anului 2023.


Desi este mai cunoscuta pentru realizarea de vehicule electrice accesibile, compania isi comercializeaza modelele de lux sub marcile Yangwang si Fang Cheng Bao.


Cu un razboi al preturilor de dupa Anul Nou care se profileaza in China, gigantul din Shenzhen pariaza ca ramane o piata pentru produse de ultima generatie care ofera marje mai bune.


Alte vehicule electrice scumpe sub marca Yangwang urmeaza sa fie lansate la sfarsitul acestui an in China, inclusiv o berlina de lux care va costa in jur de 1 milion de yuani.


Yangwang a inceput sa livreze masini la sfarsitul lunii noiembrie. Pana acum are un model de productie, un SUV de lux numit U8, care costa 1,1 milioane de yuani.


Compania a livrat 3.653 de unitati pana la sfarsitul lunii ianuarie.


Sursa: cnevpost.com


Actiunile BYD au crescut cu pana la 4,7% in Hong Kong luni, dupa ce presedintele Wang Chuanfu a propus dublarea rascumpararii actiunilor sale tranzactionate in China la 400 de milioane de yuani.


Compania a spus ca aceasta miscare ar putea spori increderea investitorilor si ar putea stabiliza si spori valoarea companiei.


Compania lanseaza actualizari ale gamei sale existente folosind sloganul „electricitatea este mai ieftina decat petrolul”, reducand si preturile. Morgan Stanley a declarat intr-o nota din 19 februarie ca miscarea vizeaza probabil marcile de motoare cu ardere si modelele de la companii precum Nissan si Toyota.


Separat, prima nava BYD care transporta vehicule electrice a andocat in Vlissingen, Olanda, saptamana trecuta, incheind o calatorie de aproximativ sase saptamani din China, transportand cele mai noi exporturi ale companiei in Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA