Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Citroen va lansa un SUV mic in stil coupe pentru India si America de Sud

Preproductia Basalt Vision este construita pe platforma Stellantis Smart Car, urmand ultimele modele Citroen C3 si C3 Aircross.



Sursa: media.stellantis.com


Citroen isi extinde gama pentru India si America de Sud cu un SUV mic in stil coupe, care va fi lansat in a doua jumatate a acestui an.


Marca Stellantis a lansat fotografii cu conceptul Basalt Vision, o versiune de preproductie a masinii. Citroen nu a spus cum se va numi modelul atunci cand va fi lansat.


Basalt Vision este al treilea model de pe platforma Smart Car, alaturandu-se modelului hatchback C3 si SUV-ului C3 Aircross. Citroen nu a oferit detalii tehnice despre noul model, dar C3 este disponibil atat cu motorizari pe benzina, cat si complet electrice, iar pentru Europa a fost dezvoltata o versiune care se va vinde cu mai putin de 25.000 de euro ca EV.


Platforma Smart Car a fost conceputa in colaborare cu Tata Consulting din India.


Stellantis cauta un punct de sprijin in India, a treia piata ca marime la nivel global dupa China si SUA, dar una care este dominata de doar cateva marci: Maruti Suzuki are o cota de piata de peste 40%, urmata de Mahindra & Mahindra, Hyundai si Tata.


Renault este cel mai bine vandut brand cu sediul european in India, cu o cota de doar 2% la vanzarile de aproximativ 6.600 de masini in februarie, si chiar saptamana aceasta a anuntat patru noi modele impreuna cu partenerul de alianta Nissan.


Sursa: cardekho.com


Citroen C3 si C3 Aircross sunt construite in India in parteneriat cu CK Birla. Stellantis are si o fabrica de motoare in tara. Versiunea europeana a lui C3 este construita in Trnava, Slovacia, a fost reproiectat si are caroseria si interiorul revizuite. Citroen planuieste sa lanseze o noua versiune a lui C3 Aircross, dar a oferit putine detalii.


Stellantis se bucura de succes in America de Sud, unde este lider cu o cota de piata de 23,5%, cu peste 878.000 de vanzari in 2023.


De asemenea, este numarul 1 in Brazilia, cea mai mare piata unica de pe continent, cu o cota de 31,4%, precum si in Argentina si Chile.


La inceputul acestei luni, grupul a declarat ca va investi 5,6 miliarde de dolari pana in 2030 si va lansa 40 de vehicule noi in America de Sud.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA