Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault crede ca noile modele electrice vor creste vanzarile in 2024

Seful financiar Renault, Thierry Pieton, a declarat ca producatorul auto Renault nu va urma Tesla in reducerea preturilor pentru vehiculele sale electrice.



Sursa: motor1.com


Renault se asteapta la o crestere a vanzarilor sale care sa se accelereze in acest an, pe masura ce lanseaza o serie de modele noi.


Renault a inregistrat o crestere cu 1,8% a veniturilor din primul trimestru, la 11,7 miliarde de euro (12,5 miliarde de dolari), marti, ratele mari ale dobanzilor crescand vanzarile la bratul sau de finantare. Vanzarile sale globale de vehicule au crescut cu 2,6%, pana la 549.099  fata de anul anterior.


Renault se afla in mijlocul unui plan de redresare, accelerand totodata trecerea la modele electrice si lanseaza sapte modele noi in acest an, inclusiv Renault 5 complet electric de 25.000 de euro (26.632 USD).


Sectorul auto global se pregateste pentru un an dificil pe fondul incetinirii cresterii cererii pentru vehicule electrice, adaugand o alta provocare pentru companiile care se lupta deja cu concurenta acerba din China.


Lipsa optiunilor accesibile a fost o piedica majora pentru adoptarea in masa a vehiculelor electrice.


Renault este pe cale sa-si reduca costurile vehiculelor electrice cu 40% pana in 2027, a declarat marti directorul financiar Thierry Pieton.


Comenzile pentru Dacia Spring EV actualizate, care costa sub 20.000 de euro (21.286 de dolari), vor incepe in a doua jumatate a acestui an, a declarat Pieton analistilor.


Tesla, principalul producator de vehicule electrice, reduce preturile pe mai multe piete, punand mai multa presiune asupra producatorilor auto europeni. Tesla a redus pretul modelului sau 3 la 39.990 de dolari pe piata de origine a Renault, egaland pretul de pornire al noului Renault Scenic electric, care are o gama mai mica.


Pieton a spus ca Renault va transfera reducerile de costuri catre clienti prin costuri mai mici pentru modelele noi, mai degraba decat prin reducerea preturilor.


El a spus ca Renault beneficiaza de preturi robuste si disciplina a costurilor, cererea pentru modele precum Megane E-Tech electrica contracarand vanzarile mai lente de vehicule electrice.


„Ne mentinem la o politica de preturi stabile”, a spus Pieton. „Am reusit sa reducem costurile cu destul de mult, noile noastre modele vin la o marja mai mare pentru noi si la un pret mai mic pentru clientii nostri.”


Analistii Bernstein au scris intr-o nota a clientului ca „investitorii vor fi incurajati” de strategia de preturi a Renault si de faptul ca „mesajul general al producatorului auto ramane pozitiv”.


Renault si-a reiterat previziunile pentru 2024 privind o marja operationala tinta de cel putin 7,5% si un flux de numerar liber de 2,5 miliarde de euro.


Sursa: ev-database.org


Pieton a spus ca Renault este increzator ca poate indeplini noile obiective ale Uniunii Europene de reducere a CO2 pana in 2025, datorita vanzarilor in crestere de vehicule electrice si hybrid.


In luna martie, vanzarile de masini complet electrice in Europa au scazut cu 11%, cu rate ale dobanzilor mai mari, o crestere economica mai slaba si eliminarea treptata a subventiilor generoase care au contribuit la recesiune.


Mediul dur l-a determinat pe CEO-ul Luca de Meo la inceputul acestui an sa renunte la planurile pentru oferta publica initiala a software-ului Renault si a diviziei EV Ampere, din cauza vantului in contra care a inclus scaderile frecvente de preturi ale Tesla si concurenta sporita din partea producatorilor chinezi.


„Piata de vehicule electrice este putin mai lenta decat se anticipase acum doi ani, dar este in continuare in crestere”, a spus Pieton marti.


Renault, care a slabit legaturile cu partenerul japonez de lunga durata Nissan anul trecut, a purtat discutii cu rivali, inclusiv Volkswagen, despre impartirea costurilor dezvoltarii unei platforme pentru vehicule electrice mai accesibile.


Pieton a spus ca „nu au fost stiri speciale” despre discutiile Volkswagen „dar ramanem deschisi catre un parteneriat” pentru platforma.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA