Aproape Masini

Acum avem si magazin online

5 vedete ale Salonului auto de la Beijing 2024

Aproape toate marcile autohtone si internationale au participat la evenimentul din Beijing de prezentare al industriei auto chineze.



Sursa: motor1.com


Peste 100 de modele noi au fost expuse in opt sali generoase la Salonul auto de la Beijing, intampinate de multimi uriase si temperaturi asemanatoare verii.


Intreaga industrie chineza, inclusiv gigantii de stat SAIC, FAW si Dongfeng, noul campion autohton BYD si chiar nou-veniti din alte industrii, cum ar fi Huawei si Xiaomi, ,,si-au incordat muschii” la spectacolul lor de acasa.


Cu toate acestea, au fost 30 de marci straine la spectacol, un numar care nu a mai fost vazut la spectacolele europene, americane sau japoneze de zeci de ani.


Brandurile germane au fost acolo, cu scopul comun de a recapata teren in China. CEO Oliver Blume de la Volkswagen Group, Oliver Zipse de la BMW Group si Ola Kallenius de la Mercedes-Benz Group au urcat pe scena pentru a-si prezenta masinile.


Japonia si Coreea de Sud au fost, de asemenea, reprezentate, la fel ca mai multe marci britanice si Volvo. Remarcabile prin absenta lor au fost Grupul Renault, care a parasit in mare parte China, si Stellantis, desi grupul tocmai a achizitionat o actiune in Leapmotor si a infiintat o societate mixta pe care directorii o numesc „al 14-lea brand al nostru”. Leapmotor insusi, insa, a fost la spectacolul de la Beijing.


Potrivit organizatorilor, Beijingul a gazduit 117 premiere mondiale, inclusiv 41 de masini concept, si au fost expuse un total de 278 de modele electrice si hybrid plug-in.


Iata cele cinci stele de la Salonul auto de la Beijing 2024, dar si cateva masini mai putin apreciate:



  • Cod ID VW


Codul de identificare este de departe cel mai aratos model din familia de identificare numai electrica a marcii VW. Este un concept de masina joasa care prezinta o noua generatie de SUV pentru China. CEO-ul marcii VW, Thomas Schaefer, a declarat ca conceptul a fost dezvoltat pentru a satisface „nevoile si dorintele clientilor chinezi”, dar vizitatorii europeni ai expozitiei spera ca designul sau ar putea influenta si stilul SUV-urilor ID de generatie viitoare ale VW in Europa.



  • Mini Aceman


Multumita grupului sau de propulsie electric, care permite conversoare mai scurte, Mini Aceman ofera aproape acelasi spatiu interior precum Countryman, care este cu 350 mm mai lung. In esenta, Aceman reincarneaza viziunea lui Alec Issigonis pentru Mini originalul: utilizarea maxima a spatiului cu o amprenta minima.



  • Changan E07


La prima vedere, Changan E07 arata ca o berlina fastback obisnuit de dimensiuni medii, dar coada sa ascunde o mare surpriza. Geamul din spate aluneca peste plafon, iar capacul portbagajului se pliaza inapoi, similar unui pick-up. Acest lucru deschide un spatiu de incarcare foarte flexibil pentru activitati in aer liber, asemanator unui Chevrolet El Camino modern.



  • Denza Z9GT


Cu nava amiral Z9GT, marca de lux BYD, Denza, se remarca prin crearea propriului limbaj de design distinctiv si imagine de marca. Acest lucru il diferentiaza de alti producatori auto chinezi cu ambitii de lux care imita adesea stilul modelelor Porsche. Seful designului BYD este un german, Wolfgang Egger, care a lucrat anterior pentru Alfa Romeo si Audi.


Sursa: arenaev.com



  • Xiaomi SU7


Prima masina de la gigantul de telefoane mobile si electronice de larg consum Xiaomi este probabil cea mai buna executie a unui model chinezesc inspirat din actuala gama Porsche. Pare a fi un mare succes in tara natala. In ajunul expozitiei de la Beijing, SU7 ajunsese la 75.723 de comenzi, cu 5.781 de unitati livrate la 28 de zile de la lansarea modelului.



  • Denza D9


Chiar daca China devine mai ecologica in ceea ce priveste emisiile vehiculelor, cromul este inca regele, indiferent daca este un poluant puternic. Monovolumul de lux D9 de la marca Denza de la BYD are probabil cea mai mare grila cromata la expozitia de la Beijing din acest an, mai mare chiar decat intregul capat din fata al unei masini mici.



  • Hyper HT


Startup-ul chinez Hyper spune ca imbina „designul de lux de top din Milano” cu „esenta tehnologiei aerospatiale, industriale si stiintifice din China”. Din pacate, HT-ul sau este doar o clona a unui crossover mare Tesla Model X, care se vinde in numar mic.



  • Leapmotor T03


Stellantis urmeaza sa inceapa asamblarea minimasinii electrice Leapmotor T03 in Polonia in aceasta vara, potrivit rapoartelor de presa. Stellantis a investit 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) pentru a achizitiona un pachet de 21% din actiunile Leapmotor si controleaza 51% dintr-o societate mixta pentru a distribui si construi modele Leapmotor in afara Chinei.



  • Golden Sunflower, Hongqi


Golden Sunflower este un concept pentru o limuzina de lux ale carei usi foarfece sunt prea inalte pentru majoritatea parcarilor acoperite de oriunde in lume. Acesta provine de la Hongqi, care a fost lansat in 1958 si este cea mai veche marca de autoturisme din China. Hongqi, care face parte din Grupul FAW, a construit cateva generatii de limuzine pentru autoritatile de stat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA