Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Brandurile occidentale lanseaza riposta la salonul auto de la Beijing

Producatorii de automobile straini incearca sa revina impotriva pierderii continue a cotei de piata din China in favoarea producatorilor autohtoni si isi anunta ofensiva la salonul auto de la Beijing.



Sursa: motor1 .com


Marcile straine au dezvaluit o serie de modele noi la Salonul auto de la Beijing 2024, incercand sa se opreasca impotriva pierderii continue a cotei de piata din China in favoarea companiilor auto autohtone.


Volkswagen, General Motors, Toyota, Nissan, Honda si Mazda s-au numarat printre marcile occidentale care au adus un nou metal atragator in spectacol pentru a capta atentia cumparatorilor chinezi, multi dintre ei si-au schimbat loialitatea fata de marcile autohtone, in special cand vine vorba de EV-uri.


„Nu s-au prezentat la Shanghai in 2023, dar marcile straine au incercat sa-si faca cunoscuta prezenta in acest an”, a declarat Tu Le, managing director al companiei de consultanta Sino Auto Insights, pentru Automotive News Europe.


Producatorii auto europeni si japonezi cauta, de asemenea, noi parteneriate cu producatorii auto chinezi sau sa aprofundeze legaturile existente pentru a avea acces mai rapid la tehnologia care a condus succesul marcilor autohtone precum BYD, Changan, Geely, Aion si Li Auto.


Toyota a declarat ca va colabora cu gigantul chinez de jocuri si retele sociale Tencent pe inteligenta artificiala si date mari, in timp ce VW si-a promovat parteneriatul cu startup-ul chinez de vehicule electrice Xpeng.


Producatorii de automobile straini au pierdut inca 6,5 puncte procentuale din cota de piata in fata marcilor chineze in martie, cota lor scazand la 40%, un nou minim, potrivit datelor bancii UBS.


CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, a evidentiat dificultatile cu care se confrunta marcile occidentale cand a dezvaluit trei concept car pentru piata chineza.


„Nevoile clientilor si peisajul competitiv se schimba rapid. Concurenta brandurilor autohtone a transformat piata”, a spus el la spectacol.


Nissan a fost unul dintre producatorii auto occidentali care au fost cel mai greu afectati in China de cresterea marcilor autohtone, vanzarile sale anuale de vehicule in China scazand la 679.966 in 2023 de la peste 1 milion in ultimii ani, potrivit agregatorului de date Bestsellingcarsblog.com.


Sursa: gmauthority.com


Nissan are capacitatea de a construi 1,5 milioane de masini in China cu partenerul sau Dongfeng, conform UBS, ceea ce inseamna ca in prezent functioneaza la jumatate din capacitate.


Uchida a spus ca Nissan isi propune sa-si creasca din nou vanzarile din China la peste un milion pana in 2026, partial ajutat de noile modele prevazute de cinci concepte noi, dintre care trei au fost prezentate in forma fizica la Beijing.


Doua erau masini complet electrice si doua hybride plug-in. Nissan a ignorat pana acum tehnologia hybrid plug-in in favoarea masinilor electrice cu baterie, cum ar fi hibridele Leaf si E-Power. Al cincilea concept al Nissan nu a fost definit la spectacol.


Nissan va lansa opt vehicule BEV sau hybrid plug-in in China pana in 2026, a spus Uchida, incepand cu berlina Epoch complet electric care va sosi primul la sfarsitul anului.


VW si-a semnalat intentia de a recastiga clientii chinezi prin dezvaluirea conceptului ID Code pentru un SUV complet electric.


Conceptul a fost prezentat ca chipul viitorului producatorului auto in China, cu iluminare interactiva, un asistent „avatar” alimentat de AI si capacitate autonoma de nivel 4. VW nu a spus daca a previzualizat un model nou.


Codul de identificare este plin de tehnologie „orientata in mod special catre nevoile si dorintele clientilor nostri chinezi”, a declarat seful marcii VW Thomas Schaefer la spectacol.


Intr-o inversare a strategiei sale de lunga durata de a lucra singur, VW colaboreaza acum cu companii chineze. Dezvolta o noua arhitectura electrica cu Xpeng si lucreaza cu companiile de software Thundersoft si Horizon Robotics.


General Motors a prezentat noi concepte pentru marca Buick – Electra LT large shooting brake si berlina Electra L aferent.


Acestea sunt interpretarea GM asupra modelelor elegante de vehicule electrice populare de marcile chineze de inalta tehnologie, cum ar fi Zeekr, Nio, Xpeng si noul venit Xiaomi.


Sursa: electrek.co


Conceptele au cautat, de asemenea, sa maximizeze tehnologia care s-a dovedit atat de populara printre tinerii cumparatori de masini din China.


Conceptele Electra au sapte ecrane, asistenta pentru sofer de nivel 2 plus, trapa panoramica sensibila la lumina si interactiune digitala alimentata de inteligenta artificiala in cockpit.


GM a prezentat si noi versiuni hybrid plug-in ale monovolumului sau GL8, un best-seller in China, si SUV-ul Equinox.


„Pe termen lung, suntem angajati fata de China”, a spus CEO-ul GM, Mary Barra, la apelul pentru veniturile companiei din 23 aprilie.


Honda a dezvaluit hatchback-ul electric cu baterie E:NS2 despre care spunea ca va concura cu berlina Tesla Model 3. E:NS2, care are un acumulator de 68,8 kilowati/ora, va fi vandut la un pret initial de lansare de 159.800 de yuani (20.500 de euro) inainte de taxe, a spus Honda.


La acel pret, Honda pierde 50.000 de yuani pentru fiecare masina, a declarat un angajat pentru Automotive News Europe, sub conditia anonimatului.


Honda a prezentat, de asemenea, noul subbrand Ye pe care il va folosi pentru modelele electrice in viitor, incepand cu SUV-ul electric mare Ye P7, care va fi pus in vanzare in acest an. De asemenea, a aratat conceptul Ye GT.


Mazda a prezentat noua berlina de dimensiuni medii EZ-6 full-electric si hybrid plug-in, care va avea loc la sfarsitul anului, precum si conceptul SUV Arata.


Sursa: global.honda


Mazda lupta pentru supravietuire in China, dupa ce a vandut doar 88.564 de masini pe piata anul trecut, conform Bestsellingcarsblog.com, in scadere de la un varf de 309.000 de masini in 2017. Rivalul producator auto japonez Mitsubishi Motors a decis sa puna capat productiei din China anul trecut, dupa ce vanzarile au scazut.


Toyota si-a mentinut cota de piata in China in principal datorita gamei sale de motoare cu ardere, dar producatorul de automobile a prezentat doua noi modele electrice la Beijing pentru a aborda decalajul sau in ceea ce priveste vehiculele electrice, o problema comuna majoritatii producatorilor auto straini.


BZ3C, o dezvoltare comuna intre Toyota, BYD, parteneriatul JV al Toyota cu FAW si centrul de cercetare si dezvoltare al Toyota, este un crossover low-sung.


bZ3X este un SUV electric mai mare dezvoltat impreuna cu celalalt partener JV al Toyota, GAC. Ambele modele au fost prezentate pentru prima data de concepte la expozitia de la Shanghai de anul trecut.


Chiar si atunci cand marcile straine nu aveau dezvaluiri noi, totusi au aparut cu un stand si afisaj de modele. De exemplu, standul Ford s-a concentrat pe modelele sale de import, off-roader-ul Bronco si masina sport Mustang.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA