Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cupra vizeaza vanzari mai mari cu Formentor si Leon

Marca spaniola Cupra isi actualizeaza cele doua modele mai populare cu grile noi si sisteme de propulsie mai puternice, inclusiv baterii mai mari pentru versiunile PHEV.



Sursa: thetimes.co.uk


Cupra spera sa creasca vanzarile celor doua modele cele mai populare ale sale, SUV-ul compact Formentor si hatchback-ul compact Leon, cu aproximativ 15% cu actualizari la mijlocul ciclului.


Formentor a fost lansat in 2020 si anul trecut a avut vanzari globale de aproximativ 120.000, mai mult de jumatate din vanzarile totale ale Cupra de aproximativ 230.000. Vanzarile Leon au fost de aproximativ 55.000 anul trecut.


Cu liftingul facial, inclusiv o grila mai agresiva cu „nas de rechin”, ecrane tactile centrale mai mari si imbunatatiri ale grupului de propulsie, Cupra vizeaza un total de peste 200.000 de vanzari intre cele doua modele, a declarat directorul de operatiuni Sven Schuwirth la un eveniment la Madrid pentru a anunta modelele actualizate.


Cea mai noua marca populara a Grupului Volkswagen, Cupra a gasit succes cu interpretari mai sportive ale modelelor Seat, cum ar fi Leon, precum si propriile versiuni ale modelelor Grupului VW, cum ar fi Formentor si Born, un EV compact.


Wayne Griffifths, CEO-ul Seat si Cupra, a declarat la Madrid ca vanzarile globale ale Cuprei in primul trimestru de peste 56.000 au fost un record pentru brand, care a fost desprins de Seat in 2018. Aceasta a reprezentat o crestere de 21% fata de 2023.


In Europa, Cupra a inregistrat vanzari de 49.639 in primul trimestru, conform cifrelor Dataforce, o crestere de 26% fata de aceeasi perioada din 2023. In acelasi timp, vanzarile de Seat au ramas constante, cu 69.368 unitati in primul trimestru din 2024 comparativ cu 68.073 in 2023.


Tot la evenimentul de la Madrid, Cupra a anuntat crearea Cupra Design, o casa de stil de sine statatoare care va lucra cu „companii care se conecteaza cu filozofia marcii si doresc sa incorporeze stilul Cupra in propriile marci”.


Sursa: cupragtt.ro


Actualizarile tehnice pentru Formentor si Leon sunt similare cu cele anuntate de marca VW pentru hatchback-ul compact Golf. Acestea includ o baterie mai mare pentru versiunile hybrid plug-in (19,7 kilowati, mai mult de la 13 kW) cu o autonomie doar electrica de 100 km (62 mile) si un motor pe benzina de 2.0 litri cu patru cilindri de 329 CP disponibil pentru Leon si Formentor. Acelasi motor este folosit la Audi S3 si VW Golf R.


Preturile lui Formentor au fost doar usor crescute fata de versiunile actuale, incepand de la 39.200 EUR in Germania, in crestere de la 38.350 EUR. Leon va incepe de la 35.000 €, in conformitate cu actualul 35.040 €.


Cupra va lansa trei modele noi pana la sfarsitul anului viitor.


Vanzarile vor incepe pana la sfarsitul lunii iunie pentru Tavascan, un SUV electric de dimensiuni medii construit in China. Acesta va fi urmat in al treilea trimestru al acestui an de crossover-ul bazat pe Terramar ICE, care va fi construit in fabrica Audi din Gyor, Ungaria, alaturi de un model frate al Grupului VW, Audi Q3. La sfarsitul anului 2025, Cupra va dezvalui Raval, un hatchback electric mic care va fi lansat in prima jumatate a anului 2026.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA