Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio pregateste masina Onvo L60 pentru piata de masa, destinata Tesla Model Y

Nio va dezvalui Onvo L60 pana la sfarsitul acestei luni.



Sursa: elektroauto-news.net


Nio este pe cale sa dezvaluie un nou model sub un brand de masa pana la sfarsitul acestei luni si un al doilea vehicul electric mai mic care va fi vandut in Europa anul viitor pentru mai putin de 30.000 de dolari, a declarat un director executiv pentru Reuters.


Nio a creat submarca Onvo pentru a lansa un nou EV despre care CEO-ul William Li a spus ca va viza Tesla Model Y, cel mai bine vandut vehicul electric din lume.


„Nio lucreaza in prezent la lansarea de noi marci de masini, care ar fi mai putin premium, in mod evident 100% electrice si mai potrivite pentru nevoile pietei europene”, a declarat Nicolas Vincelot, director general pentru Franta, in timpul unei afaceri Franta-China.


Luni, noul site web al marcii Onvo a intrat in functiune in China cu un mesaj pentru a „ramane la curent” pentru detalii despre noul model, L60.


Vincelot a spus ca mai multe detalii despre brand, pana acum cu numele de cod „Alpi”, sunt asteptate pana la sfarsitul lunii.


Onvo este una dintre cele doua marci secundare pe care producatorul de vehicule electrice care pierde bani le lanseaza. Cel de-al doilea, dezvoltat sub numele de cod Firefly, dezvolta vehicule electrice mai mici destinate conducerii in oras, care se preconizeaza ca vor avea un pret sub 30.000 de dolari, a spus acesta.


Ambele marci vizeaza vanzarile in Europa. Primele Onvo L60 sunt de asteptat sa fie lansate la nivel global pana la sfarsitul anului.


Brandul Firefly ar trebui sa fie dezvaluit in 2025, a spus Vincelot.


Ambele sunt, de asemenea, proiectate sa functioneze cu statiile de schimbare rapida a bateriei pe care Nio a fost pionier in China, permitand inlocuirea unei baterii goale cu una plina in cateva minute.


Imaginile prototipului Firefly prezentate de media auto chineza arata un hatchback compact cu patru usi.


Rival Xpeng planuieste, de asemenea, o noua marca pentru piata de masa numita Mona, care va include functii de conducere autonoma pentru masinile cu preturi sub 21.000 de dolari.


Vincelot a spus ca Nio nu se mai baza in principal pe modelul de abonament pe care l-a folosit la inceput, ci se indreapta catre un model de distributie mai larg, vanzand si inchiriind masini pe internet sau in showroom-uri situate in marile orase.


In Europa, compania a inceput sa vanda masini in Norvegia, Danemarca, Suedia, Germania si Tarile de Jos.


Sursa: carnewschina.com


Nio a cautat sa reduca costurile ca raspuns la incetinirea vanzarilor de vehicule electrice si la concurenta acerba privind preturile in China.


Compania a anuntat ca intentioneaza sa-si reduca 10% din personalul sau anul trecut, iar Reuters a raportat ca producatorul auto cotat la Hong Kong intentioneaza sa renunte la productia de baterii.


Odata cu incetinirea vanzarilor acasa, cativa producatori chinezi de vehicule electrice se extind in Europa si cauta sa isi valorifice avantajul de cost fata de rivalii europeni.


Uniunea Europeana investigheaza importurile de vehicule electrice din China pentru a vedea daca acestea incalca regulile de concurenta.


Comentariile lui Vincelot au coincis cu vizita de luni a presedintelui chinez Xi Jinping in Franta, unde ancheta UE a fost un subiect in discutiile cu presedintele francez Emmanuel Macron si sefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA