Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis-Leapmotor va lansa anul acesta vanzarile de vehicule electrice pe 9 piete europene

Stellantis va incepe sa vanda vehicule electrice Leapmotor pe 9 piete europene majore, inclusiv Germania, Marea Britanie si Italia.



 


Sursa: topgear.com


Tarile vor fi Germania, Franta, Italia, Tarile de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia si Romania. Vanzarile din Marea Britanie vor incepe in martie 2025. Vor fi adaugate si Danemarca si Elvetia, a declarat CEO- ul Leapmotor, Tianshu Xin, jurnalistilor.


Stellantis va vinde initial minimasina T03 complet electrica si SUV- ul de dimensiuni medii C10 complet electric in Europa de la 200 de dealeri, ajungand la 500 de dealeri pana in 2026.


„Nu intentionam sa lasam concurentii nostri chinezi banda de preturi de 20.000 de euro a pietei”, a declarat CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares. „Fie ca imi place sau nu, producatorii chinezi castiga cote in Europa. Incerc sa fiu oportunist si sa folosesc o dinamica care exista deja”.


Tavares a spus ca T03 va fi vandut sub pretul masinii mici Citroen e-C3 complet electric de la Stellantis, a carei versiune de intrare viitoare va incepe de la 19.990 de euro.


T03 va fi pozitionat sub masina electrica premium 500e de la marca Fiat de la Stellantis, a spus Tavares.


Un principal rival al lui T03 va fi minimasina complet electrica Dacia Spring, care incepe de la 20.800 de euro in Franta si este importata si in Europa din China. Gigantul chinezesc EV BYD intentioneaza sa-si lanseze modelul Seagull in Europa pentru mai putin de 20.000 de euro.


T03 are o autonomie de 265 km (165 mile) masurata pe ciclul WLTP, in timp ce C10 poate parcurge 420 km (261 mile) cu o incarcare completa, conform cifrelor Stellantis.


C10 va concura cu Tesla Model 3, Model Y, precum si Volkswagen ID3 si ID4, a declarat fondatorul si CEO-ul Leapmotor, Zhu Jiangming.


C10 este prima masina Leapmotor dezvoltata pentru pietele globale. Se bazeaza pe arhitectura LEAP 3.0 a Leapmotor si are un rating de 5 stele E-NCAP.


Tavares a spus ca Stellantis evalueaza daca va importa o versiune hybrid plug-in cu gama extinsa a modelului C10 vandut in prezent in China.


Stellantis se asteapta ca vehiculele electrice importate din China sa reprezinte 10% din piata europeana in acest an, deoarece vanzarile de modele de la marca SAIC MG, BYD, Polestar si alti jucatori cresc.


Leapmotor va colabora cu Stellantis pentru a se asigura ca piesele sunt usor disponibile pentru a facilita reparatiile, o problema comuna pentru marcile mai noi din China, care folosesc componente care au o calatorie lunga pentru a ajunge la atelierele de reparatii europene.


Stellantis si Leapmotor au infiintat Leapmotor International cu sediul in Amsterdam, dupa ce Stellantis a cumparat un pachet de 21% din actiunile Leapmotor pentru 1,5 miliarde de euro in octombrie. Stellantis detine 51% din Leapmotor International, in timp ce Leapmotor are restul de 49%.


Sursa: cnevpost.com


Leapmotor International va viza America de Sud, Orientul Mijlociu si Africa si regiunile India-Asia Pacific incepand cu al patrulea trimestru al anului 2024. Tavares a spus ca nu are deocamdata intentia de a vinde masini Leapmotor in SUA, deoarece „nu exista un drept de concurenta chinez real acum pe piata americana”.


Cu cinci modele cu preturi cuprinse intre 49.900 de yuani (6.900 USD) si 151.800 de yuani, Leapmotor a livrat 33.410 de unitati de hibride cu gama extinsa si masini electrice pur in primul trimestru in China, reprezentand 2,4% din vanzarile totale de astfel de vehicule in China in China. acea perioada.


Vanzarile vor fi efectuate initial prin intermediul retelei de dealeri Stellantis & You, Leapmotor fiind adaugata ca o alta marca la reprezentantele multi-marque ale Stellantis. Leapmotor a fost descris de CFO Stellantis, Natalie Knight, drept al 15-lea brand al companiei.


In prezent, intelegerea cu Leapmotor nu implica partajarea tehnologiei, a spus Tavares, dar Stellantis va lua in considerare aprovizionarea de piese comune cu Leapmotor.


Parteneriatul Stellantis-Leapmotor vine intr-un moment in care tensiunile comerciale sunt mari intre China si Uniunea Europeana, care investigheaza daca producatorii chinezi de vehicule electrice beneficiaza de subventii guvernamentale neloiale.


Productia locala de masini Leapmotor va depinde de UE, daca va creste tarifele de import pentru importurile de masini din China sau ridica bariere netarifare, a spus Tavares.


BYD si Chery se numara printre producatorii chinezi care au anuntat planuri de a produce masini in Europa. BYD construieste o fabrica de masini in Ungaria, iar Chery va produce masini la o fosta fabrica Nissan din Barcelona.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA