Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW a castigat aprobarea pentru conducerea autonomia pe Seria 7

Sistemele BMW Nivelul 2 si Nivelul 3 implica niveluri diferite de raspundere, dar ambele au caracteristici de excludere, ceea ce poate deruta utilizatorii. Producatorul auto a creat o noua interfata UX pentru a evita problema, momentan pentru Seria 7.



Sursa: arenaev.com


Sistemul Level 3, pe care BMW il numeste Personal Pilot, a castigat aprobarea in toamna anului trecut. Acesta permite soferului sa-si distraga atentia de pe sosea la viteze sub 60 km/h (37 mph) in Germania, singura tara europeana de pana acum care permite nivelul 3 de conducere autonoma.


Nivelul 2 impune soferului sa acorde o atentie deplina drumului, desi este posibil sa isi poata lua mainile de pe volan pentru o perioada limitata de timp. Sistemul BMW de nivel 2 Highway Assistant opereaza la viteze de pana la 130 km/h. Utilizeaza directia automata si functiile de control al benzii pentru a permite soferului sa-si ia mainile de pe volan, chiar si in timpul depasirii.


Poate „sugera” schimbari de benzi in functie de viteza si de traficul din jur, pe care soferul le poate confirma privind in oglinda retrovizoare.


Multi producatori auto vad Nivelul 3 ca un pas critic, deoarece raspunderea in caz de accident este transferata producatorului auto (si furnizorului) de la sofer.


BMW spune ca este primul producator care a obtinut aprobarea pentru un sistem combinat care implica functii hands-off atat la nivelul 2, cat si la nivelul 3, initial pentru Seria 7. Autoritatile de reglementare in materie de siguranta au cerut o „diferentiere clara” intre ambele functii, astfel incat utilizatorii sa nu devina confuzi, a declarat un purtator de cuvant al BMW pentru Automotive News.


Pentru a castiga certificarea, BMW a trebuit sa creeze o anumita experienta de utilizator/interfata de utilizator (UX/UI) pentru a se asigura ca exista o diferenta clara la utilizarea functiilor si la comutarea intre Asistentul de autostrada de nivel 2 si pilotul personal de nivel 3, a spus purtatorul de cuvant.


Combinatia Nivel 2/Nivel 3 este disponibila ca optiune pentru 6.000 EUR (6.400 USD) pentru modelele noi si  o actualizare over-the-air este disponibila gratuit incepand din august pentru modelele din Seria 7 care au deja instalat Nivelul 3.


Mercedes-Benz a fost primul care a castigat aprobarea pentru un sistem de Nivel 3 in Germania si, pana la sfarsitul acestui an, intentioneaza sa lanseze o actualizare a Drive Pilot optional, care permite viteze de pana la 90 km/h.


Sursa: press.bmwgroup.com


Alti producatori de automobile iau, de asemenea, pasi pentru a oferi Nivelul 3. Stellantis a declarat, in ziua pietei de capital din 13 iunie, ca intentioneaza sa-si lanseze sistemul AutoDrive in 2025, cel mai probabil mai intai in SUA. California si Nevada sunt singurele state din SUA care permit nivelul 3.


CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat la sfarsitul lunii mai ca, desi producatorul auto are capabilitatile tehnologice pentru a oferi Nivelul 3, probabil ca va avea productie de serie abia in 2026. Grupul Volkswagen a declarat in martie ca isi intensifica colaborarea cu Mobileye pentru a oferi Nivelul 3, desi marca sa Audi a fost una dintre primele care a anuntat ca va aduce pe piata Nivelul 3 intr-un impuls care a fost renuntat in cele din urma.


Unii producatori de automobile, inclusiv Renault, au spus ca vor sari peste nivelul 3 pentru masinile de pasageri, invocand complexitate si cost. Hyundai a declarat in decembrie ca a amanat lansarea Level 3 pe Genesis GV90.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA