Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marcile chineze au ocupat o cota record de 11% BEV in Europa

Daca cresterile de volum pot fi sustinute, va fi urmarit indeaproape in lunile urmatoare, pe masura ce taxele suplimentare din Europa vor intra in vigoare.



Sursa: evspecs.org


Marcile chineze au capturat 11% din piata europeana de masini electrice in iunie, cu inregistrari record, deoarece producatorii s-au luptat pentru a depasi tarifele rigide ale Uniunii Europene care au intrat in vigoare la inceputul acestei luni.


SAIC Motor a condus sarcina, livrand hatchback-ul MG4 catre dealeri in volum, potrivit analistilor de la Dataforce, care a compilat cifrele. Masinile inmatriculate inainte de 5 iulie ar putea fi vandute clientilor fara taxe suplimentare pentru vehiculele electrice importate.


Marcile chineze au inregistrat peste 23.000 de vehicule electrice cu baterie in intreaga regiune in timpul lunii, cel mai mult, arata datele Dataforce.


Saltul lor secvential de 72% din luna mai a fost de doua ori mai mare decat inregistrarile de vehicule electrice europene pentru iunie. Importurile produse din China de la producatori occidentali, inclusiv Volvo Car, BMW Group si Tesla, sunt, de asemenea, supuse noilor taxe.


Daca cresterile de volum pot fi sustinute, va fi urmarit indeaproape in lunile urmatoare, pe masura ce tarifele adaugate ale UE vor intra in vigoare. Taxele provizorii ale UE supun SAIC la o taxa suplimentara de 38%, in timp ce BYD va plati un plus de 17% din taxa vamala de 10%.


Producatorii de automobile de pe ambele continente se grabesc sa adauge productia europeana de EV, astfel incat sa poata evita noile taxe, in timp ce tensiunile dintre Beijing si Bruxelles risca sa se transforme intr-un razboi comercial.


In timp ce SAIC, detinut de stat, a fost responsabil pentru cel mai mare salt al importurilor de marca chineza, aproximativ 40% dintre MG4-urile inregistrate in iunie au fost autoinregistrari de catre dealeri – „nu o crestere foarte sanatoasa”, a declarat Gabriel Juhas, seful de produs la Dataforce.


Compania ofera oferte generoase de leasing, inclusiv o promotie MG4 doua pentru unu in Germania, unde vanzarile de vehicule electrice au crescut.


Sursa: topelectricsuv.com


In schimb, au existat semne de progres pentru BYD, cel mai mare producator de vehicule electrice din lume. Un impuls de marketing centrat pe Campionatele Euro Cup desfasurate in Germania a castigat o adevarata actiune in randul consumatorilor, a declarat Julian Litzinger, analist Dataforce.


Un alt motor al pietei europene de vehicule electrice in iunie a fost introducerea de stimulente in Italia, care au contribuit la dublarea vanzarilor de baterii electrice in tara fata de acum un an.


Aproximativ 200 de milioane de euro in subventii pentru vehiculele noi s-au epuizat in mai putin de noua ore, a spus guvernul intr-un comunicat. Aproximativ 60% a fost folosit de familii, iar restul de companii.


Cresterea a adus Italia, care a ramas in urma in vanzarile de vehicule electrice, in primele sase ale unei piete regionale care include state UE, tari precum Norvegia si Elvetia care participa la piata sa unica si Marea Britanie.


In general, iunie a fost a treia cea mai mare luna pentru volumele de vehicule electrice, cu 208.872 de inmatriculari in intreaga regiune, conform grupului industrial ACEA, dupa decembrie 2022 si martie 2023 si chiar inaintea lunii iunie 2023.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA