Aproape Masini

Acum avem si magazin online

SUV-ul Leapmotor B10 va conduce debutul marcilor Stellantis la salonul de la Paris

Brandul chinezesc Leapmotor se lanseaza in Europa ca parte a unui joint venture cu Stellantis.


 



                                                                                                                                Sursa: www.arenaev.com


Celelalte marci ale grupului prezente la Paris vor fi Alfa Romeo, Citroen si Peugeot. Stellantis revine la Salonul Auto de la Paris anul acesta cu o noua marca in lista sa, Leapmotor din China, care va dezvalui SUV-ul compact B10 destinat pietei europene.


Pe langa Leapmotor, vor fi prezente Alfa Romeo, Citroen si Peugeot, dar marca franceza premium DS a Stellantis nu va fi prezenta, nici celelalte marci europene ale lui Stellantis, Fiat, Opel si Maserati.


Leapmotor se alatura lui Stellantis, ca al 15-lea brand global, printr-o societate mixta, Leapmotor International, in care Stellantis detine o participatie de 51%. Leapmotor International vinde masinile marcii in afara Chinei.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, si fondatorul, presedintele si CEO-ul Leapmotor, Zhu Jiangming, vor dezvalui B10 la spectacol, care este deschis publicului pe 15 octombrie, dupa o zi a presei.


Pe langa B10, Leapmotor va prezenta C10, un SUV de dimensiuni medii, complet electric, si T03, un hatchback electric mic.


T03 este construita fabrica Stellantis Tychy din Polonia din kituri importate din China, o miscare care ii va permite sa evite tarifele UE pentru vehiculele electrice construite in China. Tavares a spus ca alte modele Leapmotor ar putea fi construite in Europa.


Tavares urmeaza sa sustina un discurs principal pe 15 octombrie, la Paris Automotive Summit, pe terenul expozitiei de la Paris Expo Center.


Stellantis a declarat pe 25 septembrie ca vor exista 26 de modele de la cele patru marci la spectacol, cu cinci premiere mondiale, desi Leapmotor B10 este singurul model complet nou.



                                                                                                                     Sursa: 4bc.com.au


Pe langa Leapmotor, iata si debuturi de la Alfa Romeo, Citroen si Peugeot:


Junior Veloce 280CV de la Alfa Romeo, cea mai sportiva versiune a crossover-ului mic, va avea debutul public. De asemenea, pe stand va fi SUV-ul compact Tonale din anul model 2025, cu „functii noi”, precum si 33 Stradale, o supermasina in editie limitata si o noua versiune a berlinei de dimensiuni medii Giulia, Quadrifoglio SuperSport.


Noile masini mici si SUV-uri C3 si C3 Aircross vor fi prezentate publicului pentru prima data, desi ambele masini sunt disponibile la comanda. Acestea sunt primele modele Citroen europene pe arhitectura Smart Car a lui Stellantis si prezinta sisteme de propulsie EV la pret redus, precum si variante de motor cu combustie.


E-408, o versiune complet electrica a berlinei de dimensiuni medii fastback, debuteaza la Paris. Vor fi prezentate si versiuni cu raza lunga de actiune ale SUV-ului compact e-3008, cu o autonomie de 700 km, si SUV-ul mediu e-5008, cu autonomie de 668 km.

Similar Articles

Munteanu Ioana

26 September 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA