Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Polestar isi atenueaza pierderile in Q3

Polestar a inregistrat o pierdere operationala mai mica in al treilea trimestru, deoarece veniturile s-au dublat si compania a redus cheltuielile, dar producatorul de vehicule electrice a declarat ca acele costuri mai mari ale materiilor prime vor incepe sa produca efecte negative mai tarziu, in cursul anului.



Sursa: ev-database.org


Producatorul suedez de automobile a inregistrat o pierdere operationala de 196,4 milioane de dolari, in scadere fata de 292,9 milioane de dolari in urma cu un an, in timp ce veniturile au crescut la 435,4 milioane de dolari de la 212,9 milioane, dupa cum a anuntat vineri intr- un comunicat.


Polestar, care s-a listat la bursa Nasdaq in iunie printr-o fuziune cu o companie de achizitii cu scop special (SPAC), a declarat despre costurile in crestere pentru materiile prime folosite pentru fabricarea bateriilor sale ca nu au fost inca atinse pe deplin din cauza contractelor stabilite.


Directorul financiar Johan Malmqvist a declarat pentru Reuters ca Polestar se va confrunta cu costuri mai mari in al patrulea trimestru, in timp ce cresterile de pret pentru masinile sale in aceasta vara au intarziat sa se produca.


„Intreaga amploare a acestui lucru va compensa atunci partial costurile materiilor prime”, a spus el, adaugand ca producatorul auto se astepta sa creasca in continuare preturile.


Malmqvist a spus ca, deoarece o mare parte din baza de costuri a Polestar este in China, cursurile de schimb nefavorabile au afectat compania in al treilea trimestru si vor continua in al patrulea.


Sursa: forbes.com


Blocajele din lantul de aprovizionare, inclusiv o penurie globala de semiconductori, au facut din ce in ce mai dificila indeplinirea obiectivelor pentru producatorii de automobile. Totusi CEO-ul Thomas Ingenlath a spus ca Polestar este pe cale sa livreze 50.000 de masini in 2022.


Compania a livrat 9.215 vehicule in al treilea trimestru, in timp ce livrarile pentru primele noua luni din 2022 au crescut cu 100%, pana la aproximativ 30.400 de masini.


Ingenlath a spus ca restul de 20.000 de masini necesare pentru a-si indeplini obiectivul au fost deja produse. „Acum ne aflam intr-o pozitie destul de confortabila, in care  trebuie sa livram aceste masini si sa nu ne mai facem griji pentru productie”, a spus CEO-ul.


Polestar urmeaza sa lanseze primul sau SUV, modelul emblematic Polestar 3, anul viitor.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA