Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VinFast se confrunta cu o perioada severa in vanzarile de vehicule electrice

VinFast a vandut 16.000 de masini pana in acest an, in ciuda unui obiectiv anual de 50.000.



Sursa: investopedia.com


VinFast trebuie sa livreze de peste doua ori vanzarile pentru a atinge obiectivul anual stabilit de fondatorul sau, de a vinde 50.000 de vehicule electrice. Pentru aceasta, trebuie sa finalizeze o reorganizare a strategiei de vanzari pentru a aduce distribuitori si dealeri, decat sa vanda doar prin propria platforma, o abordare pe care a imprumutat-o ​​de la Tesla.


Va necesita, de asemenea, reducerea costurilor pentru a concura din punct de vedere al preturilor cu companii precum Tesla, care si-a folosit dimensiunea si marjele de lider in industrie pentru a reduce preturile si a pune presiune asupra rivalilor de la inceputul anului.


Actiunile producatorului dedicat de vehicule electrice VinFast, care a fuzionat cu compania de achizitii cu scop special (SPAC) Black Spade, au crescut marti la debutul lor la Nasdaq.


Intrucat 99% din companie este controlata de fondatorul VinFast, Pham Nhat Vuong, micul flotant al actiunii il face supus unei volatilitati mai mari. Alte oferte EV SPAC, inclusiv Lucid, pe care Black Spade l-a folosit ca baza pentru evaluarea sa initiala de 23 de miliarde de dolari a VinFast, si-au vazut actiunile scazand dupa listare.


Lucid este evaluat acum la sub 15 miliarde de dolari, cu aproape 40% mai putin decat evaluarea SPAC de 24 de miliarde de dolari in 2021.


Intentia VinFast de a strange capital suplimentar este, de asemenea, o potentiala amenintare la adresa evaluarii sale ridicate. „Ca orice tranzactie, preturile sunt stabilite de piata”, a declarat CEO-ul Le Thi Thu Thuy pentru Reuters cand a fost intrebat despre conditiile unei investitii viitoare.


CEO-ul VinFast, Thuy, a declarat marti ca producatorul de vehicule electrice va trece la un nou „model hybrid” pentru vanzari, aducand distribuitori si dealeri pentru pietele de peste mari. De cand si-a anuntat planurile de expansiune in strainatate, VinFast s-a straduit sa-si foloseasca doar propriile showroom-uri, asa cum face Tesla.


Sursa: roadandtrack.com


VinFast a deschis 122 de showroom-uri la nivel global incepand din iunie, a spus compania, concentrate pe Coasta de Vest a SUA. Fondatorul Vuong a declarat ca VinFast ar putea vinde 50.000 de vehicule electrice anul acesta. In primele sapte luni, a vandut peste 16.000, inclusiv vanzarile sale in Vietnam.


Compania de consultanta AlixPartners a declarat ca estimeaza ca producatorii de vehicule electrice au nevoie de vanzari anuale de 400.000 de vehicule pentru a atinge rentabilitatea, inclusiv in China, unde majoritatea pierd bani intr-un razboi din ce in ce mai adanc al preturilor pentru cota de piata.


Pretul este o alta provocare si Tesla a mentinut presiunea, introducand marti o versiune mai ieftina a modelului S si Model X. Tesla Model Y este cu aproape 7.000 de dolari mai ieftin decat VF8 de la VinFast.


Thuy a spus ca produsele VinFast au preturi competitive, dar lucreaza pentru a reduce preturile.


„Nu exista niciun alt (producator de automobile) in lume care sa aiba o baza de cost la fel de scazuta ca in Vietnam”. „Toate acestea duc la reducerea costurilor in viitor”, a declarat Thuy.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA