Aproape Masini

Acum avem si magazin online

IAA Munchen : Cele mai bune marci chineze

Modelele de la BYD, Leapmotor, MG si altele au debutat in show-urile de la IAA Munchen.



Sursa: topgear.com


Marcile chineze au atras multa atentie la salonul IAA Mobility din 2023 de la Munchen, cu standuri intinse, prezentari sclipitoare si expozitii de modele in mare parte electrice, de la mini-masini pana la dube de pasageri de lux. Nu toate masinile de la Munchen vor veni in Europa, unele au fost aici doar pentru a arata designul si priceperea tehnologica dar au existat suficiente modele noi in Europa pentru a intriga potentialii cumparatori.


Aceste vehicule au fost primele debuturi chineze:


BYD , care rivalizeaza cu Tesla ca cel mai mare vanzator global de vehicule complet electrice, a lansat Seal, o berlina de dimensiuni medii care vizeaza direct Tesla si Volkswagen, si Seal U, un SUV de dimensiuni medii.


Berlina Seal are un pret de 42.990 Euro in Germania pentru modelul de baza, cu o versiune cu tractiune integrala la 50.990 Euro. Se bazeaza pe platforma E-Platform 3.0 de la BYD, care dispune de bateria interna cu „lama” cu profil redus, electronica de putere integrata si constructie „celula la corp”, ceea ce inseamna ca bateria este o parte structurala a vehiculului.


Dar locul in care Seal iese in evidenta este prin stilul sau elegant si cabina linistita luxoasa, cu materiale soft touch si ecranul central BYD care se roteste de la orizontal la vertical.


Leapmotor, un startup chinez putin cunoscut, care a atras atentia pentru potentialele legaturi tehnologice cu VW Group si Stellantis, si-a prezentat primul model conceput pentru vanzari globale, SUV-ul de dimensiuni medii C10. Pretul si data lansarii europene nu au fost dezvaluite.


C10 este primul model din noua arhitectura LEAP3.0 a Leapmotor, care include un pachet de baterii structurale, tehnologia „cabina inteligenta” Qualcomm Snapdragon si o transmisie electrica racita cu ulei. C10 va fi disponibil ca vehicul complet electric sau cu un hybrid mic de extindere a autonomiei (o configuratie populara in China.)


Sursa: electrive.com


Denza D9, Dongfeng Forthing U-Tour V9


„9” pare sa fie un numitor comun pentru autoutilitarele de lux, o piata dominata in prezent de Mercedes-Benz Clasa V in Europa.


Denza, o societate mixta a BYD (90%) si Mercedes (10%), a prezentat D9 , o furgoneta eleganta cu sapte locuri, disponibila in versiuni hybride plug-in sau complet electrice.


Dongfeng, un partener in joint venture cu multe marci straine din China, a folosit spectacolul de la Munchen pentru lansarea globala a U-Tour V9 de la marca sa Forthing.


V9, disponibil cu un motor pe benzina plug-in hybrid sau non-hybrid, are un aspect neobisnuit de 2+2+3 locuri, cu patru scaune de capitan invelite in piele maronie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA